golf

Kenttäesittely

Väyläesittelyt ja slopetaulut

Kesällä 2007 Kultaranta Resortin alueelle avattiin karun kauniiseen saaristolaismaisemaan sijoittuva, ruotsalaisen golfarkkitehti Jan Sederholmin suunnittelema 18-reikäinen golfkenttä. Kentän tasokkaat väylät on suunniteltu erityisesti tavallisen klubipelaajan tarpeita ja toiveita vastaaviksi.

Myös golfin harjoittelumahdollisuudet Kultaranta Resortissa ovat monipuoliset. Sekä 5-reikäinen Par3 että monipelikenttä soveltuvat mainiosti lähipeli- ja puttiharjoitteluun. Lisäksi lähipelialueella on myös perinteinen katettu Driving range sekä hyvin hoidettu puttiviheriö. Driving rangella käytössä lyöntimaton lisäksi luonnonnurmi. Kultaranta Golf Schoolin monipuolinen kurssitarjonta tarjoaa oppimis- ja kehittymismahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin pelaajille.

Kenttäkamera

Sataako? Paistaako? Seuraa livenä tilannetta kentältämme.

Katso tästä

Slopetaulut ja paikallissäännöt

Väylät

 • Väylä 1 – FENNIA

  Fennian isännöimällä ykkösväylällä avauslyönnissä huomioitava oikeanpuoleinen lampi. Avauksessa lyhyt rautalyönti väylälle ennen lampea, tai vaihtoehtoisesti reilu 210m pitkä draivi oikean lammen yli kulman yli. Jatkolyönti greenille raudalla ja oletkin jo putin päässä birdiestä – ainakin teoriassa. Helpohkon oloinen väylä, mutta vesiesteet tekevät siitä haasteellisen aloitusväylän.

 • Väylä 2 – K-MARKET PIKKUKIPPARI

  K-Market Pikkukipparin isännöimällä väylä on suht helppo, leveä ja suora Par 4. Pitkälyöntisillä pelaajilla avauksessa sivuvesiestevaara vasemmalla. Pitkä suora avauslyönti lähelle greeniä, helppo chippi lähelle lippua, ja birdein tekeminen on enää pelkkä muodollisuus. Huomioi, että greenin takana lampi vaanii alle 10 metrin päässä, joten pitkäksi ei kannata lyödä lähestymistä.

 • Väylä 3 – OCTOMECA

  Octomecan isännöimä väylä on ensimmäinen par 5 , joka haastaa varsinkin lyhytlyöntiset pelaajat. Tuulinen väylä, mikä vaikuttaa lyöntien pituuteen. Pitkälyöntisillä kuitenkin mahdollisuus päästä kahdella päälle, mutta tällöin huomioitava greenin edessä oikealla sijaitsevat bunkkerit. Väylä kannattaa pelata vasenta laitaa pitkin, jolloin pääsee välttämään bunkkerit ja greeni avautuu paremmin.

 • Väylä 4 – PIHLAJALINNA

  Pihlajalinnan isännöimä par 3 -väylä on lyhyt, mutta haastava, joka lyödään ylärinteeseen. Greenin vasemmalla puolella oleva syvä bunkkeri poimii vinoon lähteneet avauslyönnit. Iso ja selkeä greeni on portaittain kahdessa tasossa, joten kannattaa tarkistaa lipun paikka ennen avausta.

 • Väylä 5 – LAITILA COATING

  Laitila Coatingin isännöimän väylän 22 m merenpinnasta sijaitsevalta teeltä avautuvat upeat maisemat kentälle. Teeltä 57 ja 53 näkyvyys väylälle on kuitenkin huono, joten kanssapelaajien on seurattava avauslyöntejä tarkasti. Väylän oikeassa reunassa koko matkan Out. Suora avaus väylälle, jatkolyönti greenille, muutama putti ja ainakin bogey on taattu.

 • Väylä 6 – LUNDÈN ARCHITECTURE

  Lundén Architecturen isännöimä väylä on par 3, joka lyödään alamäkeen. Teeltä 57 on vaikea nähdä greeniä väylällä olevien kumpujen vuoksi. Mailavalinnassa kannattaa huomioida lyöntipaikan ja greenin yllättävän suuri korkeusero. Valitse mailan tai kahden verran lyhyempi maila kuin normaalisti, muuten jatkat peliäsi greenin takaa karheikolta, tai pahimmassa tapauksessa olet ulkona. Greenin vasemmalta puolelta löytyy myös syvä bunkkeri.

 • Väylä 7 – UNITED FESTIVAL

  UnitedFestivalsin isännöimällä helpohkolla, mutta pitkällä par 4 väylällä tilaa riittää väylän vasemmalla puolella, mutta oikeaa reunaa kulkee sivuvesieste koko väylän matkalta. Väylän oikealla reunalla on muutama helpohko väyläbunkkeri. Viheriö sijaitsee alempana kuin väylä, joten joudut lyömään jatkolyönnin näkemättä greeniä. Jos paha slice vaivaa lyöntiäsi, ota jatkolyöntisi reilusti vasemmalle, koska vesieste vaanii lähellä viheriö oikealla puolella.

 • Väylä 8 – ASFALTTI SUORANTA

  J.Kallioinen ja Suoranta Infra isännöi väylää, josta teen 57 korkealta löytyvä avaus avaa kerrassaan upeat näkymät kentälle. Turvallinen avauspituus on noin 230m, jonka jälkeen oikealla vesieste ja vasemmalla väyläbunkkeri. Väylä kaartuu avauslyönnin jälkeen hieman oikealle, jossa vesiesteen takana sijaitsee helpohko greeni.

 • Väylä 9 – EEZY

  Eezy henkilöstövuokrauspalvelun isännöimällä väylällä avausta häiritsevät väylän molemman puoleiset väyläbunkkerit. Pitkälyöntiset voivat koittaa oikaista väylän oikeanpuolisen kuivuneen puun yli kohti greeniä, mutta tällöin on vaarana jäädä kummun takana olevaan suureen väyläbunkkeriin. Järkevä pelaaja avaa raudalla väylälle, näpäyttää jatkolyönnin tyylikkäästi greenille, jonka jälkeen puttaa kahdella sisään ja kirjaa korttiinsa varman parin.

 • Väylä 10 – ELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ ELO

  Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö ELO isännöi takaysin ensimmäistä väylää, jossa avauslyönti kannattaa pyrkiä pitämään väylällä, sillä vasemmalla sijaitseva väyläbunkkeri imee monen oikaisijan pallon. Greeniä lähestyttäessä huomioi oikealla kummun takana häämöttävä sivuvesieste, jonne greenin oikeanpuoleinen rinne mukavasti viettää. Greeni on pituussuunnassa, joten lähestymislyönnin tulee olla suora.

 • Väylä 11 – CAILAP

  Cailap isännöi takaysin ensimmäistä par5 -väylää, jossa avauslyönti kapeahkoon kannakseen, jota ympäröi vasemmalla bunkkeri ja oikealla metsäsaareke out-paaluineen. Jatkolyönti turvallisesti väylän oikeaan reunaan, jolloin välttää vasemmalla olevan bunkkeriryppään, joka jatkuu aina greenille saakka. Kolmas lyönti poikittaissuunnassa olevalle greenille ja puttaamaan!

 • Väylä 12 – TA-YHTIÖT

  TA-Yhtiöt isännöi haastavaa ja samalla hcp:ltä kentän vaikeinta väylää. Vasemmalla koko matkan sivuvesieste. Jos väylällä mielii pysyä, tulee avauksen olla suora. Jatkolyönti on hyvä jättää väylälle ennen ojaa, josta jäljelle jää noin 100m lyönti greenille. Jos yrität lyödä kahdella päälle, tulee sinun huomioida edellä pelaavat pelaajat, sillä näkyvyys greenille on heikko.

 • Väylä 13 – K-RAUTA KUNINKOJA

  K-Rauta Kuninkojan isännöimä väylä on helpohko par 3, jonka greenin oikealla puolella olevat bunkkerit luovat haastetta peliin. Bunkkerikammoisten kannattaa lähetyä greeniä vasemman kautta, mutta silloinkin on varoittava takavasemmalla olevaa out-rajaa.

 • Väylä 14 – OP TURUN SEUTU

  OP Turun Seudun isännöimällä väylällä avaus kannattaa jättää noin 160m pituiseksi, jotta välttää väylän molemmilla puolilla olevat sivuvesiesteet. Pitkälyöntiset voivat yrittää lähestyä suoraan greeniä, mutta varmista, että greeni on tyhjä. Tästä raudalla tyylikkäästi greenille ja puttaamaan. Ennen greeniä oikealla puolella häämöttää myös kaksi bunkkeria.

 • Väylä 15 – ARCO ARCHITECTURE

  Arco Architecturen isännöimällä väylällä avauslyönnille on tilaa, vaikka väylä kääntyykin ”dogleginä” vasemmalle ja reilun 100 metrin jälkeen oleva kumpu saattaa muuta antaa ymmärtää. Avausta kannattaa suunnata vasemman metsän reunaa pitkin, jolloin kakkoslyönti lyhenee huomattavasti. Tarina kertoo, että muuan huimapää on joskus lyönyt tämän väylän vasemman metsän yli sokkona suoraan viheriölle. Jos et kuitenkaan halua harrastaa sankarigolfia, on järkevää pelata väylän kautta kahdella päälle, jolloin parin voikin merkata tuloskorttiin. Huom: Väylällä on käytössä soittokello, jolla tulee antaa merkki ryhmän viimeisen ohittaessa sen.

 • Väylä 16 – KESKUSAUTOHALLI

  Keskusautohallin isännöimä väylä on suora ja selkeä, mutta yllättävän haastava par 4, jonka molemmilla puolilla sivuvesiesteet. Rento avaus raudalla ja jatkolyönti greenin tuntumaan, jolloin järkevästi pelanneet palkitaan vähintään bogeylla.

 • Väylä 17 – HARTWALL

  Hartwallin isännöimän par 4 -väylän tekee haasteelliseksi oikeanpuoleinen iso lampi. Avauslyönnin pituudessa kannattaa huomioida greenin muoto, jotta et joutuisi lyömään lähestymislyöntiäsi bunkkereiden ylitse poikittaissuuntaiselle greenille.

 • Väylä 18 – RAKENNUSTOIMISTO LAAMO

  Rakennustoimisto Laamon isännöimällä väylällä pitkälyöntiset voivat avata surutta vasemmanpuolisen väyläbunkkerin ylitse kohti greeniä. Tällöin pallo onkin jo lähestulkoon greenillä. Järkevästi pelaavat avaavat rennosti bunkkerin kohdille väylälle, josta jatkolyönti greenin tuntumaan. Tästä tyylikkäät putit reikään ja voit hyvillä mielen siirtyä nauttimaan virvokkeita hyvin sujuneen päätösreiän jälkeen.

Varaa pelivuorosi

KGCN jäsenet

Vieraspelaajat

Caddiemaster

075 326 6000

caddie@kultarantaresort.fi