Executive Lukupiiri

25.-26.8.2022

Miten johtaa tulevaisuutta epävarmoina ja jopa vaarallisina aikoina? Kuinka ja millä työkaluilla uudistaisi ja kehittäisi yhteiskuntaa ja yritystä kun mannerlaatat liikkuvat? Mitä juuri nyt pitäisi lukea ymmärtääkseen paremmin?

Kultarannan ensimmäisessä Executive Lukupiirissä paikalla ovat niin juuri kirjan julkaisseet nuoret kyvyt, kuin maan kovimmat ja tunnetuimmat tietokirjailijat, johtajat ja asiantuntijat. Puheenvuoron Naantalissa pitävät muun muassa Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, markkinointiyrittäjä Eka Ruola, tietokirjailija ja strategi Paula Kilpinen, johtamisen professori Janne Tienari ja tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelo. Illallispuheen Venäjästä pitää Filosofian tohtori, tiedustelueversti (evp) Martti J. Kari, joka on toiminut Suomen signaalitiedustelun johtajana. Vuonna 2020 hän työskenteli Kiovassa Ukrainan tiedustelupalvelun neuvonantajana.

Tapahtuman ensimmäistä päivää isännöi viestintäyrittäjä Anna Sorainen ja perjantaita työelämäprofessori Pauli Aalto-Setälä.

Executive Lukupiiri järjestettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2022. Erittäin positiivisen palautteen jälkeen tapahtumalle järjestetään myös jatkoa!

Tervetuloa mukaan!

Vahvistetut puhujat

 • Mika Aaltola on suomalainen politiikantutkija, dosentti ja Ulkopoliittisen instituutin johtaja. Aaltola tuli kaikille suomalaisille tutuksi analysoituaan miltei päivittäin menestyksekkäästi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan sekä Suomen turvallisuuspolitiikkaa ja Nato-jäsenyysprosessia kevään ja kesän 2022 aikana.

 • Filosofian tohtori, eversti (evp) Martti J Kari on valmistunut Kadettikoulusta vuonna 1984. Vuodesta 1988 hän palveli sotilastiedustelussa. Vuosina 2000–2001 hän palveli Suomen kriisinhallintajoukon komentajana Bosnia Hertsegovinassa ja vuosina 2004–2007 Suomen puolustusasiamiehenä Puolassa, Ukrainassa ja Liettuassa asuen Varsovassa. Eversti Kari toimi vuosina 2012–1015 Suomen signaalitiedustelun johtajana ja 2015–2017 puolustustiedustelupalvelun apulaisjohtajana. Eversti Kari jäi eläkkeelle vuoden 2017 lopussa ja aloitti opettajana Jyväskylän yliopistossa. Jyväskylässä hän opettaa ja opiskelee strategista tiedustelua, tiedusteluanalyysiä, informaatiovaikutusta, kyberturvallisuutta ja hybridiuhkiin liittyviä aiheita. Kari on venäjän kielen maisteri (1993) ja kyberturvallisuuden maisteri (2017). Hän väitteli vuonna 2019 aiheena Venäjän kokema kyberuhka.

  Keväällä 2017 Kari teki väitöskirjaa vanhempana tutkijana Atlantic Councilissa Washingtonissa. Vuonna 2020 hän työskenteli Kiovassa, Ukrainassa EUAM:n strategisena neuvonantajana Ukrainan tiedustelu-/turvallisuuspalvelujen tiedustelu-uudistuksessa. Kari on julkaissut useita artikkeleita tiedustelusta, Venäjästä, Ukrainasta, kyberturvallisuudesta ja hybridiuhista. Keväällä 2022 Kari toimi Keskisuomalaisen kolumnistina kirjoittaen usean kolumnin Ukrainan sodasta.

 • Eka Ruola on yksi Suomen tunnetuimmista ja palkituimmista luovista johtajista, brändistrategeista ja markkinoinnin asiantuntijoista – sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Ruola julkaisi viime vuonna kirjan Markkinoinnin Uudet 4P:tä (Alma Talent). Hän on aikaisemmin kirjoittanut kaksi lastenkirjaa WSOY:lle. Päätyönään Ruola toimii hybriditoimisto Nitro Groupin vastaavana luovana johtajana ja hän on myös yrityksen pääomistaja sekä hallituksen puheenjohtaja. Eka Ruola on urallaan toiminut useiden kansallisten ja kansainvälisten luovuuskilpailujen raadin jäsenenä tai puheenjohtajana. Vuonna 2015 Ruola palkittiin New Yorkissa ensimmäisenä suomalaisena Internationalistin Agency Innovator palkinnolla. Tänä vuonna Ruola palkittiin Grafia r.y.:n Vuoden Huiput -kilpailussa Platinahuipulla elämäntyöstään luovan markkinointiviestinnän alueella. Päätyönsä lisäksi Ruola istuu Vincit Oyj:n ja Suomen Olympiakomitean Markkinointi Oy:n hallituksissa.

 • Janne Tienari toimii johtamisen professorina Hankenilla. Hän opettaa ja tutkii strategiatyöhön ja ihmisten johtamiseen liittyviä aiheita. Hän on kiinnostunut vastuullisuuden eri ulottuvuuksista liiketoiminnassa ja yritysten hallitusten ja ylimmän johdon työssä. Tienarin ja Susan Meriläisen kirja Johtaminen ja globaali talous (Alma Talent, 2021) antaa ideoita koronapandemiassa ja sen jälkimainingeissa ajankohtaiseen talouden ja liiketoiminnan uudelleen arviointiin sekä vastuulliseen organisaatioiden ja yhteiskuntien jälleenrakentamiseen.

 • Paula Kilpinen on johdon neuvonantaja ja tietokirjailija, jonka intohimona on inhimillisempi työelämä. Hänet valittiin Kauppalehti Faktan kyselyssä 25 johtajakuiskaajan joukkoon vuonna 2020 ja hänen väitöskirjansa on palkittu kansainvälisesti.
  Paulan esikoisteos Inhimillinen strategia julkaistiin tammikuussa (Alma Talent). Hän kertoo kirjastaan näin: ”Toimittuani eri rooleissa toimitusjohtajana, strategisena neuvonantajana ja yritysvalmentajana, olen nähnyt strategian tarjoamat mahdollisuudet mutta myös sen, ettei strategia tavoita työyhteisössä juuri ketään. Siksi halusin kirjoittaa kirjan, jonka avulla strategia tehdään ihmisläheiseksi ja viedään työyhteisön jokapäiväiseksi toiminnaksi. Toivon että kirjani auttaa johtamaan strategian kulmahuoneesta osaamisiin ja tekoihin, mieliin ja sydämiin. Kirjani on oma panokseni paremman ja inhimillisemmän työelämän puolesta, ja samalla se on kutsu dialogiin, jonka toivon saattavan meidät uudelle tasolle strategian inhimillisessä johtamisessa.”

 • Minna Koskelo on tulevaisuusmuotoilun edelläkävijä Suomessa. Hän yhdistää ajattelussaan raikkaalla tavalla ennakointiajattelua, palvelumuotoilua ja ihmistieteitä rikastaen käsitystämme siitä, mitä voisi olla ja mitä voisimme tulevaisuuksien eteen tehdä. Koskelon missio on saada tulevaisuusajattelu osaksi organisaatioiden ja ihmisten päätöksentekoa. Koskelo on myös jäsen arvostetussa Association for Professional futurists -yhdistyksessä.
  Koskelo työskentelee tulevaisuusmuotoilijana tulevaisuusmuotoilun ja ennakoinnin kehittämisen parissa perustamassaan 11Helsinki Oy:ssä. Viimeisten 20 vuoden aikana Koskelo on työskennellyt lähemmäs sadan organisaation kanssa julkisella ja yksityisellä sektorilla kymmenien toimialojen parissa. Sivutyönä Koskelo opettaa tulevaisuusajattelua Laureassa Service Innovation and Design Master -ohjelmassa. Koskelo on myös perustaja ennakointia edistävässä Futures Finland ja Tulevaisuuspäivä ry:ssä. Koskelon kirja Tehtävänä tulevaisuus – tulevaisuusmuotoilu päätöksenteossa julkaistiin vuoden vaihteessa.

 • Inna-Pirjetta Lahti on PING Helsingin perustaja ja toimitusjohtaja. Inna-Pirjetta on vaikuttavuusviestinnän asiantuntija, jonka tavoitteena on muuttaa maailmaa yhdessä somessa toimivien vaikuttajien, yritysten ja organisaatioiden kanssa. Hänellä on monipuolinen tausta viestinnän, markkinoinnin ja myynnin strategisesta suunnittelusta ja toteutuksesta. Lahden ja Meretniemen kirja Muuta maailmaa somessa – Hyväntekijän käsikirja (Alma Talent, 2022) avaa sosiaalisen median merkittävää roolia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja vastuullisessa viestinnässä.

 • Tuomo Meretniemi on PING Helsingin kasvujohtaja, puhuja ja purjehtija, joka on tehnyt pitkän uran matkailualalla matkaoppaasta toimitusjohtajaksi. Hän on toiminut strategiakonsulttina ja purjehtinut neljän vuoden ajan perheensä kanssa Euroopasta Uuteen-Seelantiin. Tuomolla on yli kymmenen vuoden kokemus sosiaalisen median hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Lahden ja Meretniemen kirja Muuta maailmaa somessa – Hyväntekijän käsikirja (Alma Talent, 2022) avaa sosiaalisen median merkittävää roolia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja vastuullisessa viestinnässä.

 • Anna Sorainen on viestinnän ja liikkeenjohdon strateginen neuvonantaja, sovittelija, valmentaja ja puhuja. Hänellä on 30 vuoden kokemus mediasta, viestinnästä ja johtamisesta.
  Anna on hiljattain perustanut uuden yhtiön No Draman, joka keskittyy strategiseen viestintään, konfliktien ratkaisuun ja sovitteluun sekä ihmisten ja työyhteisöjen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Anna työskentelee johtajien ja asiantuntijoiden kanssa erityisesti vaativissa kriisi- ja muutostilanteissa, henkilökohtaisten kriisien hetkillä sekä media- ja esiintymistaitojen valmentajana.
  Vuonna 2005 Anna perusti oman viestintätoimiston Ground Communicationsin, jossa hän jatkaa edelleen neuvonantajana. Matkan varrelle mahtuvat myös muun muassa McLaren Racing -pesti Kimi Räikkösen mediavastaavana, Olympiakomitean viestintäpäällikön tehtävät ja Publicis Helsinki -mainostoimiston viestintäjohtajuus. Annan ura alkoi Yleisradion TV1:n toimituksista uutis-, ajankohtais- ja urheilutoimittajana.
  Anna oli ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n puheenjohtaja vuosina 2008 – 2011. Vuonna 2019 hänet valittiin Vuoden viestintäammattilaiseksi ja vuonna 2015 Vuoden puhujaksi Suomessa (Evento Awards). Lokakuussa 2018 hän julkaisi kriisiviestintään ja -johtamiseen keskittyvän kirjan SORI – johtaja ja julkisuus kriisissä (Alma Talent, 2018).

 • Pauli Aalto-Setälä on kirjoittanut neljä tietokirjaa johtamisesta, digitalisaatiosta, työhyvinvoinnista ja innostuksesta. Pauli työskentelee muutosjohtamisen työelämäprofessorina Turun kauppakorkeakoulussa ja on usean start upin neuvonantaja. Hän on toiminut muutosjohtajana Sanomalla, Alma Mediassa, Allerilla, Dentsulla ja Säästöpankissa.
  Pauli on voittanut neljä Venlaa viihde- ja asiaohjelmissa ja hänen tapaansa johtaa puhetta voi kuunnella suorana joka keskiviikko Ylen Radio Suomessa Pyöreä pöytä -nimisen ohjelman puheenjohtajana. Pauli on yksi Suomen suosituimmista key note -puhujista ja hänet on palkittu Vuoden puhuja -palkinnolla.

  Pauli asuu vaimonsa ja Mörkö-koiransa kanssa Turun saaristossa.